Waarom Methode M?

Ik studeerde af op het onderwerp actualiteit binnen het vak maatschappijleer (link). Ik gaf mijn lessen uit het boek en ik zocht naar manieren om de actualiteit hier meer bij te betrekken. Vaak sloot de actualiteit niet aan bij het hoofdstuk of hadden leerlingen geen benul van waar ik het over had. Inmiddels weet ik dat je leerlingen moet meenemen: de actualiteit koppelen aan de lesstof. Maar hoe doe je dat? Hoe doe je dat in combinatie met een PTA en een boek dat je volgt?

Maatschappijleer is bij uitstek het vak dat je kan en moet verbinden aan actuele onderwerpen in onze samenleving. De actualiteit ontbrak in het boek, het programma werd leidend en zo verdween de actualiteit grotendeels uit mijn lessen. Dit was niet de reden waarom ik dit vak ben gaan geven.

De wereld draait door, de samenleving verandert en de lesinhoud is al jaren hetzelfde. Dat klopt niet! Maatschappijleermethodes zijn blijkbaar niet rendabel genoeg om ieder jaar aan te passen. Of scholen willen er niet aan om ieder jaar een nieuwe versie aan te schaffen. Maar ik wist dat het anders kan, dat ík het anders kan.

Met mijn achtergrond in de online marketing en mijn liefde voor het vak, heb ik een nieuwe methode ontwikkeld voor het vak maatschappijleer. Een methode die altijd actueel is én echt de interesse opwekt. Dat is Methode M. Een methode voor vmbo kader en gt. Een methode die actueel blijft, interactief is en de leraar de vrijheid geeft om te kiezen wat belangrijk is in zijn klas. En dit hoeft nog maar het begin te zijn. Ik wil van Methode M de beste methode voor maatschappijleer maken.

Stap dus over. Methode M staat, nu en in de toekomst, garant voor actuele en interactieve lessen maatschappijleer waar de leraar de onderwerpen bepaalt. Methode M geeft ruimte voor feedback op de website, maar ook ga ik graag met je in gesprek over de ideale methode voor maatschappijleer.

Ga naar Methode M of kom er meer over te weten.

Reageer gerust:

Je e-mailaders wordt niet weergegeven.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Site Footer